Niška urbana gerila su Naismeni, dobri ljudi (nice) koji su iz Niša (Naissus).

Tajna niškog roštilja

Sastojci:

Šnicle
Pileće grudi
Viršle
Kobasice
Sušilica
Folija
Štipaljke
Foto aparat/telefon

Resursi:

Broj osoba 3+
Vreme 15 minuta
Ukupna cena akcije: 2.500 dinara (21 evro)

Recept:

Za ovu građansku akciju potrebno vam je hladnije vreme, i period ozbiljne grejne sezone u vašem gradu. Poželjno je da vidljivost bude manja od 50 metara usled dobrog grejanja sugrađana ili da vaš grad bude u TOP 50 na svetu po zagađenosti vazduha.
Akcija je jako jednostavna i ukusna. Pozvati bar dvoje prijatelja ili prijateljica, skoknuti do najbliže mesare, kupiti 1kg šnicli, 1kg pilećih grudi, 500g viršli i 500g kobasica po izboru. Poneti sušilicu za veš (ukoliko supruga dozvoli) i otići do mesta gde je vidljivost najmanja! Postaviti sušilicu na bezbednu lokaciju bez ugrožavanja saobraćaja i kretanja sugrađana, štipaljkama zakačiti izabrano meso i dobro pričvrstiti. Ostaviti tako uz stalni nadzor da se nadimi dobrih 10 minuta. Nakon dimljenja, spakovati svo meso, otići kod nekog od učesnika, pripremiti i degustirati meso. OBAVEZNO snimiti i fotografisati akciju i poslati lokalnom mediju kome građani i građanke najviše veruju.
Samo hrabro u nove akcije!